Muziek opnamen

Joy muziek-opnamen

Achtergrond:
Ik maak opnamen van akoestische instrumenten en zang met eigen apparatuur. Tijdens mijn opleiding Muziek Registratie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag heb ik vele klassieke opnamen gemaakt en ook daarna heb ik regelmatig ervaring opgedaan. (zie CV)
Mijn laatste opname maakte ik in de Ruïnekerk in Bergen van Coen Engelhard (gamba). Deze CD, genaamd “Dehors loncpré el bosquel”  is te beluisteren en te koop via zijn website www.coenengelhard.eu .

Intentie en mogelijkheden:
Het is mijn intentie om mooie natuurlijke opnamen te maken van ontroerende en gepassioneerde muziek die hierdoor toegankelijk wordt voor een groter publiek.Dankzij mijn professionele achtergrond en ervaringen als violiste kan ik me goed in de muziek inleven en ook musici inspireren tot een optimale uitvoering.

Apparatuur:
4 rondom gevoelige Schoeps-MK-2(H) microfoons van hoge kwaliteit (zie afbeelding)
EELA audio mixer met zuivere signaaloverdracht
ISP professional Sound Enhancer (gebruikt voor een optimale A/D omzetting)
2 professionele Marantz CD-recorders
Philips SBC HP1000 hoofdtelefoon
OLS emotion – STM-7 monitor luidsprekers
Marantz PM 4001 eindversterker
verbindingskabels met goud contacten

Werkwijze:
Doordat ik gekozen heb voor eenvoudige basis apparatuur van hoge kwaliteit streef ik er altijd naar om een ruimte te vinden met een goede galmkwaliteit, passend bij de grootte van het ensemble.
Door zorgvuldige opstelling van de microfoons kan een optimale en “schone” geluidskwaliteit worden bereikt zonder de klank achteraf kunstmatig te hoeven veranderen.
Een spontane, natuurlijke klank en uitvoering hebben mijn voorkeur. Live optredens (met generale repetitie in dezelfde ruimte vooraf!) en/of speciale opnamesessies zijn hiervoor het meest geschikt.
De opnamen zijn na afloop beschikbaar op CD.

Bij het vervolgtraject, het kiezen van de juiste en meest muzikale gedeelten, kan ik desgewenst betrokken zijn. Het monteren van dit materiaal en het maken van een CD master besteed ik voorlopig uit.
Over het produceren van de CD en het maken van een programmaboekje kan ik u adviezen geven.

Afhankelijk van uw wensen kan een prijsopgave worden gemaakt. (zie contact)