San Benedetto

Muziekfragmenten:

Dit trio speelt voornamelijk vrij geïmproviseerde muziek. Het resultaat is soms opzwepend, dan weer vrolijk, maar ook meditatief en ingetogen...altijd een verrassing, ook voor de enthousiaste musici!
De muzikanten schakelen hun gedachten uit en maken precies die muziek die in hun hart opkomt, spontaan reagerend op elkaars muzikale initiatieven...
Het publiek wrijft zich in de oren, hoort triologen zonder woorden, beleeft een avontuur in uiteenlopende muziekstijlen. San Benedetto bestaat uit : Bert van Baar (gitaar, hommel, accordeon en nog meer vooral zelfgemaakte instrumenten...), Paulus Vis (blokfluiten, sopraansax) en Martine Nijenhuis (viool, zang)

Tijdens de Kunst10daagse in Bergen NH zullen zij hun eerste CD, genaamd  “Consolatio” presenteren. Alle muziekvoorbeelden van San Benedetto die op deze website zijn te horen vind je op deze CD terug! De CD is vanaf 1 november 2008 te bestellen.

Over Bert van Baar
Bert van Baar was journalist voor hij de overstap maakte naar muzikant. Natuur, landschap van dijken, polder en mensen, eigentijdse volksmuziek, cultureel erfgoed en kleinschaligheid zijn terugkerende thema’s bij van Baar.
Hij zingt liedjes in het Nederlands en in het West-Fries. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de gitaar en de accordeon.
Hij doet vele solo-optredens maar ook treedt hij regelmatig op met dit liedjesprogramma samen met Paulus en Martine.
Zie : www.bertvanbaar.nl

Over Paulus Vis
Paulus Vis is blokfluitist, componist en docent. Al jaren is hij een regelmatige verschijning op de Nederlandse podia en daarbuiten en heeft vele muzikale gezichten.
Al jaren speelt Paulus in de groep GAMMA  welke als muzikale spreekbuis dient voor zijn composities dat vele invloeden kent zoals oa latin, folk, celtisch, jazz en barok.
Ook als barokspeler is hij zeer actief met het ensemble Barock du Nord (blokfluit-spinet). Improviseren is hem op het lijf geschreven wat oa uitmondde in de oprichting van San Benedetto.
Bovendien is Paulus actief als vertolker van spiritueel getinte muziek kortom een veelzijdig toonkunstenaar!
Zie : www.paulusvis.nl

Contact